Mediterrán karfiol | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
15
Mediterrán karfiol

Régen volt, tán igaz sem volt, hogy én komolyan utáltam a karfiolt. Elég volt főzés szagát megéreznem, már menekültem ki a konyhából. :)))

Aztán kiderült, hogy csak meg kellett találnom azt az elkészítési módot, ami nekem bejön.

Ez azóta sok zöldségnél beigazolódott, így bátran adom neked a következő jó tanácsot: ha esetleg nem szeretsz egy zöldséget, ne add fel. :) Mielőtt lemondanál róla teljesen, próbáld ki sülve, főve, grillezve, zöldségkrémnek, levesnek, krémlevesnek, savanyúságnak vagy egyszerűen nyersen! Sose tudod, melyik fog mégis ízleni. :)

És most jöjjön a mediterrán sült karfiol receptje, ami az ügyeletes kedvenc karfiolom! :)

Hozzávalók egy kisebb sütőtálhoz:

  • 400 g tisztított karfiol
  • 5 ek olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 1 kk friss rozmaring (vagy 1/2 kk szárított)
  • 1 kk nagyszemű só
  • 1 g fokhagyma
  1. A karfiolt szedd közepes rózsákra, a fokhagymát vágd fel vékony karikára. Egy tálban jól forgasd össze az egészet. Minél kisebb darabokra szeded, annál jobban sül, és minél nagyobb darabokban hagyod, annál inkább párolódik. Ezzel tudsz játszani, figyeld meg, mennyire más és más lehet a végeredmény ettől. :)
  2. vegán_karfEzután tedd be a sütőbe 200 fokra, és addig süsd, amíg szép aranybarna lesz. Ez kb. 20 perc, de én kicsit többet hagytam benn, hogy a széle is itt-ott megpiruljon. Rád bízom, süsd, amíg elégedett nem leszel vele.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! 
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)

Növényi tejtermékek
Görög vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.