Vegán bundás kenyér és extra kakaó | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Vegán bundás kenyér és extra kakaó

Fejedelmi reggeli

Rendhagyó bejegyzés következik, mert ez a két receptet most Hémangi Dévi Dászi új szakácskönyvéből vettem át. A könyv címe: Vegetáriánus piknikkosár.
Akárcsak Hemangi többi szakácskönyvében, ebben is nagyon klassz dolgokat találtam. :) Sok egyéb ok mellett én azért is szeretem Hemangi receptjeit, mert teljesen megbízhatóak benne a mennyiségek. Ha azt írja, hogy két szelet kenyérhez 30 g csicseriborsóliszt kell, akkor tényleg pont annyi kell! :)

Szóval, Hemangi receptjei pontosak és finomak! A dolgoknak van íze, színe és “lelke”. A kakaó olyan sűrű és vastag, hogy a végét ki kell kanalazni a bögréből. Kár is lenne otthagyni.
A bundáskenyérnél pedig naná, hogy megszólítva éreztem magam mint hedonista, és a két kenyér közé belesütöttem egy vékonyka réteg füstölt tofut. :)

Próbáljátok ki ti is ezt a kombót valamelyik reggelire, nem bánjátok meg!

Hozzávalók a kakaóhoz

  • 250 ml növényi tej
  • 1 púpozott kk kakaópor
  • 1 púpozott kk keményítő
  • 2 csapott kk cukor
  1. Egy kis adag hideg tejben keverd el a többi anyagot, majd amikor már csomómentes, add hozzá a maradék tejet.
  2. Tedd egy lábosban tűzre. Időnként kevergesd, és forrald fel.

Hozzávalók a bundás kenyérhez

  • 2 szelet kenyér
  • kevés tofu vékonyra szeletelve
  • 30 g csicseriborsóliszt
  • 2 nagy csipet kurkuma
  • késhegynyi pirospaprika
  • csipet fokhagyma granulátum
  • csipet só, bors
  • csipet sütőpor
  • olaj a sütéshez
  1. A csicseriborsólisztet vegyítsd össze az ízesítőkkel és a sütőporral, majd 3-4 evőkanál vízzel keverd palacsintatészta sűrűségűre.
  2. Forgasd ebbe a masszába a kenyereket, és süsd ki őket forró olajban mindkét oldalukon.

Extra tipp: kend meg valamivel a kenyeret, attól összetapadnak a rétegek, könnyebb lesz a “bundázás” és a sütés közben is szépen egyben marad majd a töltött szendvicsed.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! 

Vegán Szaloncukor-készítő
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
Növényi tejtermékek
♥ Görög vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.