Tárkonyos csicseriborsóleves | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Tárkonyos csicseriborsóleves

Adj te is élményt karácsonyi ajándékba. :) 🎁🎄🎁 
Ha szeretnél meglepni valakit egy főzőtanfolyammal,
de még nem tudod a dátumot, kérj BIANCO ajándékutalványt.

Ünnepi készülődésnek pedig gyertek el a decemberi 🍬 szaloncukor-készítő 🍬 tanfolyamra,
ahol karácsonyi hangulatban készíthetitek el a saját szaloncukrotokat :) ❤️💚❤️


Ez egy szenzációs recept, amire nagyon büszke vagyok. :) A pirított élesztőpehely és a zöldségek összeérő ízei a tárkonnyal valami mennyei, meglátod!

Előkészületek: gyürkőzz neki, a csicseriborsót 24 órán keresztül kell áztatni, majd kb. 3 órán keresztül főzni.
Ezalatt kb. 50-szer lemehetsz a közértbe egy csicseriborsó konzervért, de ahogy gondolod. ;)

Jó-jó, igazából én is szoktam áztatni és főzni, ahogy épp kedvem és időm van, illetve amikor nagyon előre tervezem a menüt.
És persze mindig van itthon egy konzerv csicseri is.

Hozzávalók 3-4 adaghoz

  • 100 g száraz vagy 200 g konzerv csicseriborsó
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1/4 zeller
  • 3-4 ek fagyasztott zöldborsó
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 ml növényi tejszín
  • 2 kk tárkony
  • 1 kk petrezselyem felaprítva
  • 2 kk ételízesítő
  • 2 kk só
  • olívaolaj
  • 2 ek élesztőpehely
  • 1 ek almaecet
  1. A hagymát vágd apróra, és kis olajon párold meg. Amikor majdnem kész, tedd hozzá a fokhagymát egy percre, és hagyd őket együtt illatozni.
  2. Ezután jöhetnek bele a felaprított zöldségek és a fűszerek.
  3. Öntsd fel annyi vízzel, ami kényelmesen ellepi, és főzd 10 percet.
  4. Közben az élesztőpelyhet pirítsd meg kis olajon. Kevergesd folyamatosan, de ahogy elkezd sötétedni, azonnal zárd el.
  5. Keverd el a levesben az élesztőpelyhet és a tejszínt, és hagyd összerottyanni.
  6. Miután elzártad, kis ecettel ízesítsd.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! 

Vegán Szaloncukor-készítő
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
Növényi tejtermékek
♥ Görög vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.