Narancsos grízpuding | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Narancsos grízpuding

Adj te is élményt karácsonyi ajándékba. :) 🎁🎄🎁 
Ha szeretnél meglepni valakit egy főzőtanfolyammal,
de még nem tudod a dátumot, kérj BIANCO ajándékutalványt.

Ez az időszak nekem az édes ízekről is szól. Egyfolytában kísérletezem, próbálom ki az új recepteket. A darapuding enyhe kényszerűség hatására született, még pedig azért, mert egyszercsak rengeteg lett itthon a búzadara, miután a múltkor mellényúltam a polcon, és liszt helyett véletlenül búzadarát vettem. Mivel a tejbegríz teljes egészében kiesik nálunk, maradnak az egyéb darás dolgok, amiből valljuk be, nincs túl sok. Azt hiszem, rövidesen sütök majd darapiskótát is.

Ez a darapuding finom illatos, gyönyörű színű, és izgalmas állagú is. Kicsit krémes, kicsit darabos, kicsit ruganyos is, olyan mint semmi más. :)
Persze hidegen eszik a rendesek, de a türelmetleneknek is meglesz a jutalma! ;) A darapuding még melegen is isteni!

A narancshéj pedig igazi téli hangulatot kölcsönöz neki, amiért rögtön aktuális kedvenc lett.
Ha még több karácsonyi édességre vágysz, gyere el a 🍬 szaloncukor-készítő tanfolyamra! 🍬

Hozzávalók 2-3 adaghoz

  • 500 ml tej
  • 65 g cukor
  • 5 g margarin
  • 50 g búzadara
  • 100 g tofu
  • 20 g keményítő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél narancs héja
  • késhegynyi kurkuma
  1. A tejben keverd el a cukrot, a búzadarát és a keményítőt. Öntsd hozzá a vaníliás cukrot, és reszeld bele a narancs héját is.
  2. Tedd fel a tűzre és főzd meg a búzadarát. Forrás után pár perccel kész is.
  3. Amíg melegszik, addig egy dl vízzel turixold össze a tofut. Használj botmixert, az szép krémesre dolgozza.
  4. Öntsd a darához a tofut is, és keverd el. Amíg még meleg, keverd el benne a margarint, bár ezt akár el is hagyhatod.
  5. A masszát öntsd formába, és hagyd megszilárdulni, mint a hagyományos főzött pudingot. Öntetnek én sima mélyhűtött epret turmixoltam össze, bár ez olyan egyszerű, hogy igazából alig merem leírni. :)

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! 

Vegán Szaloncukor-készítő
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
Növényi tejtermékek
♥ Görög vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.