Rizottó búzahússal | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Rizottó búzahússal

Főleg a búzahús granulátum miatt indult ez a recept izgalmas kísérletnek, amiből aztán igazán kellemes meglepetés kerekedett.

Hogy milyen a Vegabond búzahús granulátum? Hát, teljesennormális. Nem hivalkodik, nem uralja az ízeket, szépen belesimul az ételbe. Valahogy olyan megnyugtató, jó érzésem lett tőle. :) Olyasmi, amikor bizalommal eszik az ember, mert kétsége sincs afelőle, hogy a tányérján minden rendben van.
Szóval, nekem bejött, egész biztosan veszek máskor is.

Hozzávalók két adag rizottóhoz
  • 100 g előgőzölt barnarizs
  • 50 g búzahús granulátum
  • fél vöröshagyma
  • fél mk pirospaprika
  • fél mk kurkuma
  • csipet őrölt babérlevél
Elkészítés
  1. A rizst tedd fel főni. Amíg elkészül, csináld meg a búzahúst!
  2. Először az apróra vágott vöröshagymát piríts meg, ebbe öntsd a leöblített granulátumot. Készülj fel, hogy amikor pirítani kezded, “gyanús”, húsra emlékeztető illatok fognak felszállni, de nyugi, ez később elmúlik. ;)
  3. Szórd rá a fűszereket és keverd át. Egy fél pohár vízzel lazítsd és hagyd összerottyanni.
  4. Végül keverd össze a megfőtt rizzsel. Kanalazd bögrébe vagy arra alkalmas tálba, kicsit nyomkodd le, majd borítsd tányérra. Így szép a tálalás!

Extra tipp: turbózd fel gombával vagy bármilyen zöldséggel, amit otthon találsz.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! 

Vegán Szaloncukor-készítő
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
Növényi tejtermékek
♥ Görög vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.